Omgeving

B&B Buutegeweun is de perfecte plek om op Goeree Overflakkee te verblijven.

Van hieruit kunt u iedere dag een ander deel van de omgeving verkennen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Zeeland om de Deltawerken te bekijken! De boot vertrekt vanuit Middelharnis naar Tien Gemeten en Hellevoetsluis maar het is ook goed met de auto aan te rijden (zeker ook de moeite waard om te bezoeken).

Geniet en ontspan in een prachtige groene omgeving! Wilt u ook een keertje naar de stad? Sommelsdijk ligt op slechts een halfuur rijden vanaf Rotterdam en Dordrecht en een uurtje naar Breda en Antwerpen.

Sommelsdijk vormt samen met Middelharnis een tweelingdorp. De twee plaatsen zijn aan elkaar gebouwd en lopen in elkaar over. In beide plaatsen is de Voorstraat bijna identiek. In deze straat staan prachtige historische en monumentale panden. Beide dorpen hebben wel verschillende karakters: Middelharnis was een vissersdorp en Sommelsdijk was agrarisch gericht. Tegenwoordig is Middelharnis het centrum van Goeree-Overflakkee, waar het gezellig winkelen is en waar in de zomer tal van evenementen plaatsvinden. Aan de oude haven kunt u gezellig wat eten en drinken. Deze haven is het afgelopen jaar erg mooi gerenoveerd maar heeft nog steeds de oude uitstraling

Op Goeree Overflakkee treft u brede kilometerslange zandstranden. De kuststrook en stranden van het eiland Goeree-Overflakkee zijn in 2018 uitgeroepen tot schoonste van Nederland. Hier kunt u lekker wandelen, meedoen aan een strandactiviteit of kijken naar de ondergaande zon.

De B&B Buutegeweun bevindt zich op de rand van het dorp Sommelsdijk. Op het landweggetje direct aan de B&B kunt u meteen beginnen met fietsen, want het dorp ligt direct tussen de fietsknooppunten 75 en 76! De polders en dijken zijn ook erg geliefd bij fietsers. Er zijn veel natuurgebieden waar flamingo’s, reeën, wilde fjordepaarden, vossen en bevers gespot kunnen worden. Wandel over het laarzenpad, vaar mee met de Waterbus langs Stellendam, Hellevoetsluis en Tiengemeten. Het eiland trekt jaarlijks veel toeristen die komen voor de waterrecreatie.

Ontdek vandaag zelf waarom!

©2024 B&B Buutegeweun Sommelsdijk

NL | DEEN | website Vuijst Visuals