Uitstapjes, eten & drinken.

Uitstapjes.

Streekmuseum
Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen. Ook heeft het streekmuseum leuke wandel- en puzzeltochten.
De Grevelingen

De toren biedt een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en de Noordzee en is gratis toegankelijk tijdens openingstijden. Op en rond de Grevelingen worden diverse excursies georganiseerd, waarvan een aantal ook starten bij het informatiecentrum van Grevelingen. Er zijn robbentochten van 1 juni tot en met 31 augustus, elke woensdagochtend en zaterdagochtend. Er zijn ook excursies in natuurgebied Kabbelaarsbank.

Het Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum is er altijd wat te doen. Naast het bezoeken van onze vaste en wisselende exposities, is het mogelijk om deel te nemen aan onze activiteiten, een rondleiding aan te vragen, zelfstandig een audiotour of speurtocht te lopen of het spelen van spannende games.

Een high tea in Ouddorp
Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee. Om de belevenis compleet te maken kun je in plaats van alleen thee ook starten met een glas prosecco of zelfs een glas champagne.
Workshops keramiek en pottenbakken

Bij Potterie KLEInschalig wordt keramiek gemaakt, lesgegeven en workshops pottenbakken gegeven in het nabijgelegen Dirksland. Bijna alles wat met klei te maken heeft is mogelijk.

Tulpentocht

Jaarlijks organiseren wij met trots onze Tulpenwandeltocht bestaande uit vijf verschillende routes! De wandeltocht die bekend staat om zijn muzikale aankleding, de gezelligheid, Stadse pannenkoeken en natuurlijk de prachtige tulpen. Wandelaars, fietsers en scootmobielers kunnen tijdens de tocht genieten van het moois wat de polders van Goeree-Overflakkee te bieden heeft. De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond Middelharnis. De te wandelen afstanden zijn 11, 17,5, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten om 8.00 uur, de overige afstanden om 9.00 uur. Door het jaarlijkse succes organiseren we sinds een tijdje ook een fietsroute langs de tulpenvelden! Deze route is 27 km en start tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

Pollies
Pollies is een informele kookstudio. Hier ontvangen zij mensen in een huiselijke sfeer en begeleiden ze tijdens het bereiden van een heerlijke en gezonde maaltijd.
Kunstkijk

Er is van alles te zien qua kunst en muziek verspreid over het eiland op zo’n dertig verschillende locaties. Ongeveer tachtig kunstenaars met heel veel apart en divers werk laten hun creaties tentoonstellen.

Havendagen

Havendag Menheerse is het grootste evenement van Goeree-Overflakkee. Het wordt georganiseerd op de eerste zaterdag van juni en de dagen er omheen. Alle activiteiten vinden plaats rondom de haven en in het centrum van Middelharnis

Flakkeese Dagen

De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. Vandaag de dag is het een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2000 bezoekers.

Markten

Hier vindt u een overzicht van alle markten, kofferbakverkoop, rommelmarkten, braderieen en thema markten. Er is altijd wel een gezellige markt in de buurt.

Faunapark
Op het grootste dierenpark van Goeree Overflakkee, midden in de Duivenwaardsepolder, verwelkomen de stokstaartjes u bij de ingang. Kijken de uilen vanuit de hoogte op u neer en hoor je de ara’s al van verre roepen. Er zijn nog veel meer bijzondere dieren, zoals; vossen, capybara’s, neusberen en stekelvarkens.
Theetuin de Bongerd
Mensen komen naar de theetuin voor rust en ontspanning. Hier hoor je de wind ruisen, vogeltjes fluiten, bijtjes zoemen en zie je vlinders fladderen en vogels overvliegen. Ze ver-kopen er heerlijk bramenjam, meer dan honderd theemelanges, gebak, ijs en allerlei dran-ken, waaronder ook sterke drank. Theetuin De Bongerd aan de Molendijk in Herkingen is open op vrijdag, zaterdag en zon-dag tot zonsondergang.
Deltapark Neeltje Jans
Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen één per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan één per 4.000 jaar. Deltapark Neeltje Jans biedt u de unieke mogelijkheid om dit bouwwerk van binnen en buiten te bezoeken. Beton met een garantie van 200 jaar omringt je, stalen deuren van 45 meter breed verheffen zich en het getij raast onder je door. Hier moet je geweest zijn!
Natuurmonumenten
In de haven van Tiengemeten stappen dagelijks wandelaars van de pont. Hun doel: het eiland ontdekken in een dag. Maar dat is eigenlijk te kort. Er valt hier zoveel te zien en beleven. Je loopt van een nostalgisch platteland zo de bloemrijke weides in en vandaar weer naar moerassige rietlanden. Zo dicht bij de grote stad Rotterdam vind je hier stilte en rust. En dan te bedenken dat dit natuureiland een aantal jaren geleden er nog volstrekt anders uitzag.
Golfbaan
‘Catharinenburg’ omvat een 18 holes golfbaan die je zou kenmerken als een ’polderbaan’, een 18 holes, qualifying par-3 baan en een les- en oefengedeelte met royale driving range, putting greens, chip- en pitchveld en zand- en grasbunkers. De golfbaan is zeven dagen per week geopend en toegankelijk voor iedereen met een GVB- of EGA-handicap. ’Catharinenburg’ is homecourse voor de Golfclub Roxenisse, maar ook golfers van buiten de regio komen graag voor de rust op deze uitdagende baan.
Expeditie Haringvliet

Expeditie Haringvliet heeft een bijzondere plek in het veerverbindingnetwerk. Naast de ultieme vaar- en natuurbeleving, wordt toeristen en inwoners van de omliggende gemeenten een dagje uit aangeboden. Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de recreatieve vaarverbinding. Van juli tot september zijn er weer vaarverbindingen voor fietsers en wandelaars tussen Hellevoetsluis, Middelharnis, Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Stellendam.

Meerijden met een historische tram
U kunt meerijden met een van de historische RTM-trams. U moet één dag van tevoren reserveren voor een rit. U kunt ook bij aankomst bij het museum ter plaatse reserveren.
Manege Oostmoer
Wij bieden u ook de gelegenheid om vrij te rijden (dus zonder instructie) op manegepony’s of -paarden in één van de binnen- of buitenmaneges. Vrijrijden kan iedere dag, echter op verschillende tijdstippen, dus maak hiervoor wel even een afspraak.

Eten & drinken.

Natuurlijk zijn er heel veel diverse leuke en gezellige restaurantjes te vinden in Middelharnis en Sommelsdijk.

Reserveer alvast een tafeltje voor het diner in één van de vele lekkere restaurants bij de gezellige haven van Middelharnis:

Ook zijn er diverse take-away restaurants in Middelharnis:

I.v.m. corona is bij sommige bedrijven vooraf bestellen verplicht.

Verse vis.

Of ga naar de Visafslag in Stellendam voor een versgebakken visje (maandag t/m zaterdag). Locatie: Meester Snijderweg 7, Stellendam.

©2023 B&B Buutegeweun Sommelsdijk

NL | DEEN | website Vuijst Visuals